mandag, 28 april 2014 11:08

Sesongstart under Grenland Grand Prix

Junior- og elitelaget var i helgen til stede under den offisielle sesongstarten i Norge, hvor det ble kjørt en bakkefellesstart lørdag og NorgesCup søndag.

Under bakkefellesstarten opp ”Korketrekker’n” ble det delt inn i puljer, hvor de ti beste gikk videre til en finale. I juniorklassen ble Eirik Josten og Emil Børset Westad de beste fra Lillehammer på henholdsvis 21. og 22.plass.

IMG 0474I seniorklassen hadde elitelaget hele fem mann i finalen, og bestemann ble Kristian Klevgård på en sterk 5.plass. Ellers ble Marius Sylta nummer 12, Anders Skaarseth nummer 16, Ole Forfang nummer 28 og Vegard Børsheim nummer 30.

Se resultater fra bakkesprinten her!

Søndag ventet NorgesCup-åpningen i en tøff rundeløype på drøyt 22 kilometer. I juniorklassen fikk Lillehammer-rytterne det tøft og Emil Westad ble eneste fullførende på 29.plass, drøyt fire minutter bak vinneren.

Også seniorene møtte sterk motstand, her mot kontinentallagene som allerede har kjørt mange konkurranser. Guttene var godt med fra start, men sov litt i timen da det første bruddet fikk gå og laget måtte da frem for å jobbe. En ny gruppe støtet seg etter hvert av gårde, og da med Ole Forfang og Christian Hannestad representert fra Lillehammer. Disse kom seg imidlertid ikke med i de avgjørende smågruppene som gikk mot slutten, og det endte med 17.plass til Hannestad og 20.plass til Forfang. Restene av hovedfeltet ble tatt ut en runde før mål og fikk ikke fullføre.

Se resultater fra NorgesCupen her!

Neste helg venter Østfold 3-dagers!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -